Passerina caeruleablue grosbeak

Av Lauren Smith

Geografiskt intervall

Blå grosbeaks (Passerina caerulea) är migrerande tätting fåglar. I början av april flyttar dessa fåglar till södra USA. Deras norra gräns består av södra Kalifornien, Nevada och Utah, liksom Colorado, South Dakota, södra Missouri, Kentucky, delar av södra Illinois, Indiana, Ohio, Virginia och Massachusetts. Några blå grosbeaks har sett så långt norrut som Idaho. Omfattningen av deras södra gräns är inte helt känd, men de finns ofta i hela Texas. I sällsynta fall lämnar vissa blå grosbeaks inte sin häckningsplats i södra Texas förrän tidigt på vintern. I mitten av oktober, efter häckningssäsongen, migrerar blå grosbeaks till sin vinterplats i Mexiko och Karibien. I vissa delar av centrala Mexiko är de permanent bosatta och migrerar inte.(Gough, et al., 2000; Lockwood, 2007; Powers, 1971)

  • Biogeografiska regioner
  • nearctic
    • inföding
  • neotropiska
    • inföding

Livsmiljö

Generellt finns blå grosbeaks i öppna områden med begränsad busktäthet. De föredrar områden med låg tillväxt som buskar, pensel och små träd. Kanterna på skogsmarker, särskilt saltceder och södra tallskogar fungerar också som vanliga livsmiljöer, liksom enstaka gräsmark. Andra områden där blå grosbeaks är kända för att vara inkluderar öppna snedstreck efter avverkning, strömkanter och mesquite savanna. I någon av deras valda livsmiljöer väljer blå grosbeaks områden med minskad täthet och begränsad trädtillväxt. På sina vinterområden tenderar blå grosbeaks att leva i och på kanterna av torra, tropiska skogar och i buskiga buskar.(Lockwood, 2007; Lowther och Ingold, 2011; Peterson, 2009)

  • Habitatregioner
  • tempererad
  • tropisk
  • markbundna
  • Terrestriska biomer
  • savann eller gräsmark
  • skog
  • skrubbskog

Fysisk beskrivning

Blå grosbeaks är stora buntings; de är 15 till 16 cm långa och väger 26 till 31 g. Som med många tätting arter, män uppvisar en mycket mer levande färg, i detta fall djärv purpurblå fjäderdräkt, inramad i brunaktiga kanter på ryggen. Hanar har svarta primära flygfjädrar och två bruna vingstänger på sina mellersta och större sekundära skydd. Manliga blå grosbeaks har en silvrig nedre näbb och en svart övre näbb. En svartremsa sträcker sig från hanarnas övre underkäke till ögat, och svarta lorer sträcker sig från underkäken till hakan. Kvinnorna är mestadels bruna, med enstaka spridda blå fjädrar på huvudet och vingarna. Deras vingar är mestadels svarta med två ljusbruna vingstänger. Deras bröstfjädrar tenderar att vara något ljusare brun än resten av kroppen. Det finns ingen signifikant storleksskillnad mellan manliga och kvinnliga blå grosbeaks; dock är denna art större än andra nära besläktade arter såsom lazuli buntings och indigo buntings .(Gough, et al., 2000; Lockwood, 2007; Lowther and Ingold, 2011)



  • Andra fysiska egenskaper
  • endotermisk
  • bilateral symmetri
  • Sexuell dimorfism
  • man mer färgstark
  • Räckviddsmassa
    26 till 31 g
    0,92 till 1,09 oz
  • Räckviddslängd
    15 till 16 cm
    5,91 till 6,30 tum

Fortplantning

Häckningssäsongen för blå grosbeaks sträcker sig från början av april till slutet av augusti. Hanar tros komma fram till häckningsområdet före honor. Blå grosbeaks antas vara monogama, baserat på observationer av samma parade individer flera gånger per parningssäsong. Lite är känt om deras uppvisning, men hanar är kända för att skydda sina honor genom att följa noga när de matar.(Bent, 1968; Hicks, 1945; Lowther och Ingold, 2011; Risch och Robinson, 2006; Stabler, 1959)

  • Parningssystem
  • monogam

Kvinnliga blå grosbeaks bygger sina bon cirka 1 till 4 m (3 till 10 fot) över marken. Blå grosbeaks bygger övervägande koppar, även om det har förekommit ett dokumenterat fall av hålighet som häckar av denna art. Det första boet byggs vanligtvis i maj, men en del kan ses redan i mitten av april. Det andra boet byggs vanligtvis i augusti. Högst två bon med två kullar har observerats. Cirka 3 till 5 ägg läggs vanligtvis per koppling. Ägg är ljusblå till blåvita med enstaka brun fläckar. Hanar matar honorna under inkubationsperioden 11 till 12 dagar. Flöde har observerats 9 till 10 dagar efter kläckning.(Bent, 1968; Lowther och Ingold, 2011; Risch och Robinson, 2006; Stabler, 1959)

  • Viktiga reproduktiva funktioner
  • iteroparös
  • säsongsavel
  • gonokorisk / gonokoristisk / dioecious (kön separerade)
  • sexuell
  • äggstock
  • Avelsintervall
    Blå grosbeaks föder två gånger per år.
  • Parningssäsong
    Dessa fåglar häckar från april till augusti.
  • Range ägg per säsong
    3 till 5
  • Räckvidd flyktig ålder
    9 till 10 dagar

I sitt monogama avelssystem investerar båda föräldrarna i sina ungar. Efter att kycklingarna kläckts matas de av hanen och honan. När honan börjar bygga sitt andra bo blir hanen den primära vaktmästaren för de unga.(Lowther och Ingold, 2011)


den röda ryggspindeln

  • Föräldrarnas investering
  • altricial
  • manlig föräldravård
  • kvinnlig föräldravård
  • för befruktning
    • avsättning
    • skyddande
      • manlig
  • förkläckning / födsel
    • avsättning
      • manlig
      • kvinna
    • skyddande
      • manlig
  • föravvänjning / flygande
    • avsättning
      • manlig
    • skyddande
      • manlig

Livslängd / livslängd

Det finns lite information om livslängden på blå grosbeaks. Den längsta dokumenterade livslängden för denna art är dock 5 år och 11 månader.(Lowther och Ingold, 2011)

  • Räckvidds livslängd
    Status: vild
    5,9 (höga) år

Beteende

På våren, innan honorna anländer, flockar män och matar. Under häckningssäsongen visar den ultravioletta strukturella utsmyckningen i hanfjädrarna troligen hans kvalitet och faktorer i kvinnligt urval. Under sommarmånaderna matas flockar av män och kvinnor tillsammans. Medan de söker foder kan de ibland hoppa besvärligt, men de ses oftast flyga lågt över marken. Parningspar ses ofta tillsammans och män följer kvinnorna mycket noga. Denna art är väldigt blyg kring människor, vilket gör observation väldigt svår. Svansflimmer är ett vanligt beteende som observerats hos båda könen. Syftet med detta beteende är dock okänt. Blå grosbeaks har också varit kända för att sidled längs grenar, vilket ses i papegojor.(Keyser och Hill, 2000; Lowther och Ingold, 2011; Peterson, 2009; Stiles och Skutch, 1989)

  • Viktiga beteenden
  • arboreal
  • flugor
  • rörlig
  • flyttande
  • Social
  • Storlek på områdesområde
    6000 till 61900 m ^ 2
  • Genomsnittlig territoriumstorlek
    52600 m ^ 2

Hemutbud

Hemsortstorleken för blå grosbeaks har uppskattats till 6000 till 61.900 kvadratmeter (0,6 till 6,19 hektar). Män kroppsstorlek och färg är korrelerad med deras intervall storlek. Större män med mer intensiv färg tenderar att ha större territorier.(Grubb, 2006; Harris och Wallace, 1984; Odum och Kuenzler, 1955)


vad äter fjärilsfisk

Kommunikation och uppfattning

Endast manliga blå grosbeaks är kända för att sjunga. Deras sång är en lång, rik varv som varar cirka 2,5 sekunder. Särskilt saknar låten burrykvaliteter som är vanliga hos besläktade arter, såsom husfinkar och indigo buntings . Början på låten varierar inte mycket från man till man, men sångsluten kan vara varierande och kan bestå av cirka 11 till 19 unika element. Äldre män tenderar att ha längre låtar. Det finns en stark korrelation mellan ökad sångkomplexitet och kvinnliga fertilitetsperioder. Män tenderar att använda fler sångvarianter med en mängd olika arrangemang och element under tider av kvinnlig fertilitet. Denna korrelation stöder teorier om att sångkomplexitet är ett sexuellt utvalt drag. Deras flygsamtal beskrivs som 'zit-zit-zu-zit-zit-zu zoo-zieet zieet zieet zi-zi-zi-zi-zi-zi-zi-zi'. Deras allmänna samtal beskrivs som en lågfrekvent surr eller en metallisk tink. Under parningstider har kvinnor observerats sätta upp sina kronfjädrar. Båda könen uppvisar frekvent svansfläckning och svansspridning, även om syftet med dessa rörelser är okänt. Den blå färgningen av manliga blå grosbeaks återspeglas maximalt i det blå-ultravioletta området. De flesta färgämnen som finns på dessa fåglar är osynliga för det mänskliga ögat. Manlig färg kan indikera kvaliteten på hanen och är starkt korrelerad med kvinnlig kompisval.(Ballentine, et al., 2003; Bent, 1968; Keyser and Hill, 2000; Lattin och Ritchison, 2009; Lowther och Ingold, 2011)

  • Kommunikationskanaler
  • visuell
  • akustisk
  • Uppfattningskanaler
  • visuell
  • ultraviolett
  • taktil
  • akustisk
  • kemisk

Matvanor

Blå grosbeaks samlar huvuddelen av maten genom foder i jordbruksfält och betesmarker. På hösten samlas blå grosbeaks ofta i stora flockar för att mata i spannmål. Dessa fåglar är opportunistiska matare, och deras kost består mestadels av ryggradslösa djur inklusive sniglar, skalbaggar, malar, gräshoppor, spindlar och maskar. Blå grosbeaks äter också frön, särskilt gräs och avfallskorn i övergivna jordbruksfält. När de matar insekter till sina ungar tar de vuxna bort huvudet, benen och vingarna.(Lowther och Ingold, 2011; Peterson, 2009)

  • Primär diet
  • rovdjur
    • insektätare
  • Djurmat
  • insekter
  • markbundna leddjur som inte är insekter
  • blötdjur
  • markmaskar
  • Växtmat
  • frön, korn och nötter

Predation

Det finns ingen information om rovdjur av denna art, bortsett från allmänna fågelrovdjur som rovfåglar samt ormar och katter.(Lowther och Ingold, 2011; Risch och Robinson, 2006)

  • Kända rovdjur
    • rovfåglar
    • ormar
    • katter

Ekosystemroller

Boet av blå grosbeaks parasiteras kraftigt av brunhåriga cowbirds . Fjäderkvalster från släktetProctophyllodeshar också hittats på 20% av selektivt studerade blå grosbeaks. Dessa fåglar kan hjälpa till att sprida sjukdomar, särskilt arbovirala sjukdomar, mellan fåglar och myggor. Deras sortiment expanderar norrut där det finns ett växande antal nya och återkommande sjukdomar. Detta inkluderar östra hästencefalit, vars ryggradsdjur ofta är passerine fåglar, såsom rödögda viro . Rollen av blå grosbeaks som en vektor för denna och andra arbovirala sjukdomar har inte studerats, men detta är ett ämne av bekymmer som behöver uppmärksammas.(Epstein, et al., 1998; Gardner, et al., 2008; Lowther and Ingold, 2011; Molaei, et al., 2006; Peterson, 2009; Risch and Robinson, 2006)

  • Ekosystemets inverkan
  • sprider frön
Kommensala / parasitiska arter
  • brunhåriga cowbirds ( Molothrus ater )
  • fjäderkvalster (Proctophyllodes)

Ekonomisk betydelse för människor: Positivt

Det finns lite information om hur denna fågel interagerar med människor. Eftersom blå grosbeaks främst äter insekter, kan de ge fördelar för grödor genom insektsbekämpning. Det har dock inte funnits någon officiell information som stöder denna teori.(Lowther och Ingold, 2011; Peterson, 2009)

  • Positiva effekter
  • forskning och utbildning

Ekonomisk betydelse för människor: negativ

Eftersom blå grosbeaks är tätting fåglar, de kan bli vektorer av arbovirala och andra sjukdomar. Det finns dock ingen dokumentation för att denna art sprider sjukdomar.(Lockwood, 2007)

Bevarandestatus

Sommaravelsområdet för blå grosbeaks expanderar långsamt norrut, och deras befolkning är stabil och till och med ökar något. Bevarandestatusen för denna fågel är 'Minsta oro', vilket tyder på att det inte finns någon risk för utrotning inom en snar framtid. Blå grosbeaks undviker förortsmiljöer. Som med många fågelarter kan en ökad utveckling av deras livsmiljö leda till att befolkningen minskar. Emellertid är deras livsmiljöer, särskilt övergivna jordbruksfält, rikliga vid denna tidpunkt.(Butchart och Symes, 2012; Peterson, 2009)

Bidragsgivare

Lauren Smith (författare), Northern Michigan University, Alec Lindsay (redaktör), Northern Michigan University, Leila Siciliano Martina (redaktör), Animal Agents Staff.

Populära Djur

Läs om Rhinocerotidae (noshörningar) på Animal Agents

Läs om Panthera leo (lejon) på Animal Agents

Läs om Prototheria (äggläggande däggdjur) på Animal Agents

Läs om Psittacula krameri (rosenringad parakit) på Animal Agents

Läs om Bugeranus carunculatus (wattled kran) på Animal Agents